Gratis broker vinden: beleggen tegen €0

Gratis broker

Je wilt gaan beleggen en bent op zoek naar een gratis broker. Je wilt geen onnodige kosten maken en een optimaal rendement behalen. Om te starten met handelen op de beurs dien je eerst een beleggingsrekening te openen bij een online broker of bank. Je stort vervolgens kapitaal en zo ga je aan de slag. Bij veel brokers worden er kosten in rekening gebracht voor het handelen. Denk aan transactiekosten, service fee, administratiekosten, valutakosten en overige kosten.

Gratis broker, welke opties zijn er?

De meeste brokers rekenen wel degelijk kosten maar er zijn er ook die geen kosten rekenen. Sinds kort is er een nieuwe Duitse Discount-broker actief op de Nederlandse markt genaamd Flatex. Flatex biedt een beleggingsrekening met €0,- transactiekosten en handelen via deze broker is dus gratis.

Wat zijn gratis brokers?

Een lucratieve manier om kennis te maken met de diensten van een gratis broker is wanneer je rendement wilt opbouwen middels beleggen. Je kunt in sommige gevallen ook een gratis oefenaccount openen. Vanuit dit account kun je met fictief geld “spelen” op de beurs. Op beleggenvergelijken.com vind je een overzicht en meer informatie.

Geen transactiekosten bij gratis broker

Bij een gratis broker worden er geen transactiekosten gerekend bij de aan- en verkoop van aandelen op de beurs. Dit scheelt al gauw flink in de kosten en komt dus ten goede van je rendement. Zeker als je van plan bent actief te handelen en keer op keer transactiekosten moet betalen.

Beleggingsrekening openen

Kijk hieronder een overzicht van enkele populaire brokers en open direct je beleggingsrekening.