Brokers vergelijken

Brokers vergelijken

Voordat je als particulier kunt starten met beleggen is het raadzaam brokers te vergelijken. Een broker is een tussenpersoon, via wie jij op de beurs kunt handelen. Particuliere beleggers zijn verplicht om via een broker te handelen. De beste broker bestaat eigenlijk niet. Kies vooral de brokers die het beste bij je past.

Om je zoveel mogelijk te helpen bij je keuze kun je hieronder de beste online brokers vergelijken via de vergelijkingstabel. Bij veel van deze brokers kun je eenvoudig een gratis informatiemap aanvragen of direct starten.

Brokers vergelijken, waarop letten?

Als je de keus hebt gemaakt dat je zelf gaat beleggen is het handig te weten waar je terecht kan. Traditioneel gezien kiezen mensen vaak om te beleggen bij hun huisbank. Echter is het vaak voordeliger om zelf de touwtjes in handen te hebben en te beleggen bij een broker. Nu heb je zelf invloed op welke aandelen je wilt kopen en wanneer je deze inkoopt en weer verkoopt. Tevens is beleggen via een online broker ook vaak voordeliger dan bij de traditionele grootbanken.

Beleggen is steeds populairder aan het worden. Dit komt mede vanwege Corona. Veel mensen zaten thuis en zochten een manier om geld te verdienen. Zeker nu er ook gehandeld kan worden in nieuwe assets als cryptomunten neemt beleggen een stormvloed. Brokers hadden het afgelopen jaar zelfs wachtrijen vanwege de hoge toestroom van nieuwe frisse beleggers. Inmiddels zijn de meeste wachtrijen weggewerkt. Er zijn tegenwoordig steeds meer brokers te vinden. Om het overzichtelijk te maken voor jou hoe deze brokers werken zullen we hieronder meer ingaan op de praktijk.

Hoe werkt een Broker?

Een broker is een dienstverlener. Het helpt jou met de toegang tot de aandelenmarkt en dat je kunt beleggen met de producten die op de markt verhandeld worden. Dit wordt zo gedaan omdat de broker al connecties heeft met de beurzen en je daardoor direct in kunt treden om mee te kunnen profiteren van de beleggingsvoordelen. Ook kun je op deze manier direct al beginnen met winst maken, zonder dat je eerst nog helemaal moeilijk hoeft te doen van hoe je op de eerste plaats al deel kunt nemen aan de beleggingswereld.

Wanneer je je aanmeldt bij de broker, maak je een eigen profiel aan vanuit waar je de aandelen kunt gaan verhandelen. Dit wordt ook wel je portefeuille genoemd. Je gebruikt de portefeuille om aandelen, obligaties, crypto en bewijsstukken van waardevolle producten in te bewaren, zodat wanneer je denkt dat je hier geld op kunt verdienen je deze weer door kunt verkopen aan andere beleggers of de aandelenmarkt zelf. De broker biedt je de mogelijkheid aan om te kunnen handelen met je aandelen en helpt je met de administratie en geldoverdracht. Je koopt de aandelen in met echt geld en verkoopt ze ook weer voor echt geld, en de broker zorgt ervoor dat dit gedaan kan worden zonder problemen.

Bij de broker kun je in de meeste gevallen online of zelfs via een app terecht bij je portefeuille.

Zelfstandig beleggen bij een Broker iets voor jou?

Wil jij op de beste manier zelfstandig kunnen beleggen en wil je daarom de beste broker om je hiermee te helpen? Dan is het verstandig dat je weet waar je op moet letten om de beste broker voor jouw situatie uit te zoeken.

Wanneer je zelf gaat beleggen kun je in Nederland terecht bij de volgende online brokers:

DEGIRO beleggen met extreem lage tarieven en 200 gratis ETF’s in de kernselectie
FXFlat beleggen met lage kosten en wereldwijd één handelsaccount
Binck Beleggen met uitmuntende klantenservice

Er zijn ook buitenlandse aanbieders actief zoals online broker eToro waar je ook kunt beleggen in CFD’s. Dit is geen broker voor de beginnende belegger. Een interessante feature is wel dat je succesvolle beleggers kunt kopiëren via de “copy trading” functie. Open hier een gratis demo account om te oefenen.

Zelf Beleggen bij DEGIRO

DEGIRO is de meeste bekende en populaire broker van Nederland. Er beleggen inmiddels meer dan een miljoen mensen bij deze broker. Tevens zijn ze één van de goedkoopste. DEGIRO is een slimme keuze voor de actieve belegger.

Zelf Beleggen bij FXFlat

FXFlat is een nieuw toetreder op de Nederlandse markt, maar zeker niet de minste. In Duitsland is dit verreweg de grootste online broker en heeft het haar sporen verdient. FXFlat is momenteel de goedkoopste aanbieder op de Nederlandse markt. Voor een Nederlands aandeel betaal je bij FXFlat €1,90 terwijl je bij DEGIRO €2,30 betaald.

Zelf Beleggen bij Binck

Binck bank is ook een populaire online broker onder Nederlandse beleggers. Ze scoren het hoogst van alle brokers op dienstverlening. De klantenservice is dan ook uitstekend. Binck is een slimme keuze voor de actieve belegger. Je kunt een gratis informatiemap aanvragen. Wanneer je nu start met beleggen ontvang je 200 euro gratis transactietegoed.

Je hebt bij Binck de keuze uit drie beleggingsrekeningen: Binck Green, Blue of Black. De Green rekening is de slimste keuze voor de allround belegger. Nu krijg je ook toegang tot de beleggersacademy.

Zelf Beleggen Basis bij ABN AMRO

Regel je jouw bankzaken bij ABN AMRO dan kun je er ook voor kiezen om te beleggen via je huisbank. Het is niet de goedkoopste variant maar dan heb je alles wel onder één dak.

Bij Zelf Beleggen Basis heb je de keuze uit een aansprekend assortiment van aandelen, ETF’s (trackers) en beleggingsfondsen. Je belegt zelfstandig tegen lage kosten en krijgt toegang tot handige tools. Experts delen hun kennis en analyses met jou. Zo maak je makkelijker beleggingskeuzes.

Voor passieve beleggers is er Fondsbeleggen

Wanneer je niet zelfstandig wilt beleggen bij een broker kun je beter kiezen voor fondsbeleggen. Nu beleg je wereldwijd gespreid in verschillende indexfondsen.

Wanneer je kiest voor fondsbeleggen kun je in Nederland terecht bij de volgende spelers:

InDelta Indexbeleggen
Binck Fundcoach
Brand New Day Beleggingsrekening