Fondsbeleggen

Kies voor fondsbeleggen. Vergelijk de beste beleggingsfondsen van Nederland.

1
Binck Fundcoach € 6,00 p/transactie 0,15 % service fee Kies deze
2
ABN AMRO Begeleid Beleggen € 0,00 p/transactie 0,25 % service fee Kies deze
3
Knab Gemak € 0,00 p/transactie 0,50 % service fee Kies deze
4
Centraal Beheer Fondsbeleggen 0,30 % p/transactie 0,60 % service fee Kies deze
5
Nationale Ned. Beheerd beleggen € 0,00 p/transactie 1,00 % service fee Kies deze

Fondsbeleggen: hoe werkt dat?

Bij beleggingsfonden schaf je aandelen of obligaties aan in een fonds. Het ingelegde geld door jou en andere beleggers wordt belegd door een manager. Vertrouwen in een beleggingsadviseur is de belangrijkste reden bij beleggers die kiezen voor deze vorm van beleggen.

Beleggen in fondsen: de voordelen

Fondsbeleggen is interessant voor de passieve belegger. Je belegd gespreid en hoef je er minder naar om te kijken. In tegenstelling tot zelfstandig beleggen. Ideaal voor als je minder tijd hebt om elk individueel aandeel te analyseren. Nog een voordeel is dat je ook kunt beleggen in opkomende markten waar weinig tot geen handel plaatsvindt. Je kunt ook beleggen op een thema. Bijvoorbeeld nieuwe energie. Een nadeel is dat je meer kosten kwijt bent wat weer ten koste gaat van je rendement ten opzichte van zelf beleggen.

Fondsbeleggen vergelijken

In bovenstaand overzicht vergelijk je eenvoudig fondsen om in te beleggen. De rekeningen zijn gesorteerd op kosten per transactie en beheerkosten. Bekijk goed welk fonds het beste bij je past. Succes met vergelijken.