Laten beleggen

Kies voor laten beleggen door een expert. Kies zelf de inleg, voorkeuren en risico. De aanbieder doet de rest. Klik op verder om direct door te gaan naar de aanbieder.

Laten Beleggen vergelijken, beste keuze


Brand New Day Modelbeleggen
Grote modelportefeuille met 20.000 aandelen
Keuze uit 5 risico’s
0,50% beheer- en fondskosten
Inleg vanaf
€1,-
Verder
Centraal Beheer Mixfondsen
Beleg in een Duurzaam samengesteld mixfonds
Voorzichtig, gemiddeld of ambitieus profiel
0,60% lopende kosten
Inleg vanaf
€1,-
Verder
peaks laten beleggen Peaks
Automatisch beleggen met je wisselgeld
Nadruk op duurzame indexfondsen
0,50% kosten per jaar
Inleg vanaf
€1,-
Verder
Openbank Robo Advisor
Laat automatisch investeren
Je geld is altijd beschikbaar
1,03% lopende kosten
Inleg vanaf
€500
Verder

Disclaimer: Beleggen kent risico’s. Je kunt je inleg verliezen.

Laten beleggen, wat houdt dat in?

Indien je zelf geen aandelen of fondsen wilt kopen kies je voor laten beleggen. In dit geval kies je zelf de inleg, voorkeuren en risico. Je geeft de beleggingen verder uit handen. Je inleg wordt dan volledig automatisch belegd, op basis van een profiel dat je vaststelt samen met de aanbieder. Vaak gebeurt dit via een vragenlijst.

Je bouwt automatisch een beleggingsportefeuille op en profiteert zoveel mogelijk van de marktwerking op lange termijn. Zonder dat je er omkijken naar hebt. Geschikt voor zowel beginnende als grotere vermogens.

Hoeveel moet ik inleggen?

Hoeveel je inlegt bepaal je in de meeste gevallen zelf. Dit kan een eenmalige of periodieke inleg zijn of een combinatie. Vaak er is wel een minimum inleg. Dit verschilt per aanbieder. De periodieke inleg kun je altijd weer verlagen, verhogen of zelfs stopzetten. Je vermogen is vrij opneembaar en je zit nergens aan vast.

De kracht zit in het maandelijks instappen. Zo kun je automatisch en gespreid een beleggingsportefeuille opbouwen en reken je met een gemiddelde prijs voor je beleggingen.

Laten beleggen vergelijken

In bovenstaand overzicht vergelijk je eenvoudig beleggingsrekeningen om beheerd te beleggen. De rekeningen zijn gesorteerd op beheerkosten (service fee) en de minimale inleg. Bekijk goed welk fonds het beste bij je past. Succes met laten beleggen vergelijken. Hieronder nog wat aanvullende informatie wat je kunt helpen bij je keuze.

Wat kost laten beleggen?

Aanbieders kiezen vaak voor een vaste vergoeding per jaar. De zogeheten beheerskosten of wel service fee. Vaak is het een percentage van je belegde vermogen, bijvoorbeeld 0,57% in het geval van InDelta Indexbeleggen. (zie tabel)

Wanneer je zou kiezen voor het beleggen in fondsen worden er soms ook fondskosten gerekend. Het is belangrijk om goed de kosten te vergelijken. Op beleggenvergelijken.com schrijven we van alle producten reviews waarin we onze ervaring delen met de afzonderlijke beleggingsproducten zodat jij een goed keuze kunt maken.

De werkelijke kosten zijn afhankelijk van je persoonlijke risicoprofiel, de resterende looptijd plus eventuele stortingen en onttrekkingen.

Is laten beleggen verstandig?

Zoals gezegd is deze vorm van beleggen geschikt als je weinig tijd hebt en het liever overlaat aan een expert. Het levert misschien minder rendement op dan bij zelf beleggen maar je loopt ook minder risico. Je hebt het risico ook meer zelf in de hand.

Wanneer je al hebt gekozen voor zelf beleggen is het wellicht ook verstandig om een deel van je vermogen beheerd te beleggen.  Zo spreid je risico. Laten beleggen is tegenwoordig in trek als alternatief voor de lage rente op spaarrekeningen.