Binck pensioenbeleggen review en ervaringen 2019, met belastingvoordeel

Binck pensioen

Dit is de Binck pensioenbeleggen review waarin wij onze ervaringen delen. Dit keer de pensioenbelegger Binck uit Amsterdam. Je financiële toekomst begint nu. Pensioen opbouwen met belastingvoordeel. Ideaal voor als je later hetzelfde wilt blijven doen zeggen ze…

Gebruik de inhoudsopgave om te navigeren als je geen zin hebt om deze hele Binck pensioen review te lezen.

Wat is Binck pensioen?

Binck pensioen review en ervaringen
Binck Pensioenbeleggen is een slimme aanvulling op je pensioen. Binck Pensioen is geschikt voor het opbouwen van vermogen tot aan je pensioen. Beleg je geld, met aantrekkelijk belastingvoordeel.

Hoe werkt het

Nu je er toch bent maak allereerst een account aan bij Binck en lees en klik dan mee in onze Binck pensioen review en ervaringen.

Maak een profiel aan

Maak een profiel aan en check je Jaar- en/of reserveringsruimte. Met een online vragenlijst stellen ze vast wat je situatie is en welke risico bij jou past. Na het invullen van de vragenlijst krijg je een persoonlijk profiel.

Geef je wensen aan

Hoeveel geld heb je nodig? En wanneer moeten de uitkeringen beginnen?

Stort je startbedrag

Alles ingevuld? Je legt een beginbedrag in via iDeal of een bankoverschrijving en Binck gaat voor je aan de slag.

Waarin kun je beleggen

Waarin-beleggen_binck_pensioenbeleggen

Beleggingsfondsen: Kies uit 500 fondsen
EFT’s (Indexfondsen) Hiermee beleg je gespreid zoals de AEX tegen lage kosten

Hoe denken experts over dit product

Wat zijn de kosten?

Natuurlijk wil je zoveel mogelijk geld overhouden voor je pensioenuitkeringen. Volgens Binck ben je in totaal nooit meer dan 0,76% aan kosten kwijt. Binck Pensioen rekent geen transactiekosten of andere verborgen kosten.

Servicekosten

De servicekosten bedragen 0,5% per jaar inclusief BTW over het gedeelte van je vermogen tot € 250.000. Deze kosten worden per kwartaal in rekening gebracht.

Fondsen kosten

De kosten voor de fondsen waarin Binck Pensioen belegt zijn maximaal 0,23% per jaar en staan duidelijk vermeld op je dashboard.

Valutakosten

Omdat er ook wordt belegt in aandelen genoteerd in vreemde valuta, moeten ze een deel van je geld tijdelijk omwisselen van euro’s naar vreemde valuta en andersom. Die kosten worden verwerkt in de valutakoers en bedragen gemiddeld 0,03% per jaar bij 12 periodieke stortingen per jaar.

Hoe werkt het belastingvoordeel

Wanneer jij ook eindelijk met pensioen bent zul je minder verdienen dan voordat je met pensioen ging, dus betaal je ook minder inkomstenbelasting. Bovendien zijn de belastingtarieven lager, zodra je AOW ontvangt. Je betaalt dan namelijk geen AOW-premies meer.

Wat is het rendement van Binck Pensioenbeleggen

Bij Binck Pensioen focussen ze op het behalen van goede en stabiele rendementen door spreiding. Zodat jij een zo goed mogelijke aanvulling op je pensioen krijgt. Naarmate het uitkeringsmoment dichterbij komt, wordt het risico van je beleggingen afgebouwd.

Wat voor de één een aanvaardbaar risico is, is voor de ander een no-go. Binck Pensioen belegt je geld volgens een risiconiveau wat bij jou past. Daarom beleggen zijj via verschillende profielen, die variëren afhankelijk van het risico, en daarmee ook in het mogelijke rendement wat u kunt behalen. De profielen verschillen van elkaar in de weging naar risicovolle categorieën (aandelen, onroerend goed).

Jaarrendement 2019 (t/m 31 maart)
Bij laag risico 3,96%
Bij gemiddeld risico 6,77%
Bij hoog risico 12,59%

Risico Pensioenbeleggen

Het blijft natuurlijk beleggen. En daar zit nou eenmaal het risico aan dat je inleg minder waard kan worden. Dan krijg je minder pensioen uitgekeerd dan je had gehoopt. We proberen de risico’s zoveel mogelijk te beperken door de markt nauwlettend te volgen en je geld maximaal te spreiden. We geloven niet in het voorspellen van de markt, maar in het spreiden van de risico’s. Houd altijd rekening met de volgende elementen.

De markt zit tegen

De markt als geheel hebben wij natuurlijk niet in de hand. Als alles daalt en je beleggingsperiode loopt net af omdat je met pensioen gaat, kan het zijn dat je op dat moment een negatief rendement hebt.

Zorg dat je geld niet eerder nodig hebt

Dat zou echt zonde zijn, want dan betaal je er behalve inkomstenbelasting, ook nog eens 20% revisiebelasting over. Ook als je maar een klein deel nodig hebt, moet je toch belasting over het hele vermogen betalen.

Leg niet teveel in

Jazeker, dat kan. Als je boven het maximaal per jaar toegestane bedrag komt, gaat de belasting juist tegen je werken, in plaats dat je van de voordelen geniet.

Denk lange-termijn

De ‘markt’ leeft doorgaans weer op na een dip. Maar als je pensioendatum voor die tijd in beeld komt, gaat je vermogen dat dus jammer genoeg niet meer meemaken.

Geen kapitaalbescherming

Binck doet er alles aan om het door jou vastgestelde doel te halen, maar ze kunnen je beleggingen helaas niet garanderen. Het kan dus zijn dat de waarde van je portefeuille onder je einddoel zakt of dat je wegens tegenvallend rendement je einddoel niet haalt.

Pensioenbeleggen voor ZZP’ers

Als zelfstandige werken biedt veel voordelen. Maar tegelijk moet je een aantal zaken ook zelf regelen. Van de maandelijkse btw-aangifte tot facturen en verzekeringen. En dan is er ook nog de financiële blik naar de toekomst. Hoe lang wil je als zelfstandige doorwerken en hoe bouw je tijdig een reserve of pensioen op om ook later leuke dingen te blijven doen?

BinckBank belegt voor jou

BinckBank gaat voor jou aan de slag. Je hoeft dus niet steeds de beurs te volgen of zelf moeilijke beslissingen te nemen. Elk jaar bouwen wij het risico geleidelijk voor je af. Hierdoor kan jij je richten op je werk als ZZP’er.

Je vermogen staat vast

Je kan Binck Pensioen alleen gebruiken voor je pensioen. ZZP’ers of ondernemers kunnen het vermogen daarom pas gebruiken vanaf hun AOW leeftijd. Daarna kan je er een uitkering van kopen. Je kan het dus niet eerder gebruiken, behalve bij enkele vervelende gebeurtenissen.

Vermogensopbouw met fiscaal voordeel

Afhankelijk van je pensioenruimte mag je, onder het huidige belastingregime, je inleg op je Binck Pensioen-rekening aftrekken van de inkomstenbelasting. Je betaalt pas inkomstenbelasting wanneer het pensioen – vaak tientallen jaren later – wordt uitgekeerd. Daarmee is het vermogen vrijgesteld van vermogensrendementsheffing (Box3). Ideaal voor jou als ZZP’er.

Binck Pensioen is een lijfrenterekening

De overheid heeft vastgesteld hoeveel pensioen elke Nederlander maximaal mag opbouwen per jaar. Heb je in het verleden minder opgebouwd dan dit maximum, dan kan je als ZZP’er beleggen in een lijfrenterekening (in Box1), met Binck Pensioen.