Flatex review

flatex review

De Duitse online broker Flatex stunt op de Nederlandse markt met €0,- transactiekosten en 175 euro welkomstbonus. In dit artikel onze Flatex review.

Flatex review: wie is flatex

Flatex is marktleider op het gebied van Fair Trading en behoort tot de meest gerenommeerde online brokers in Duitsland. Ze biedt de ervaren belegger gunstige effectenhandel in verschillende, uiteenlopende beleggingscategorieën. Flatex is qua grote te vergelijken met DEGIRO of Binck in Nederland. Ze lijken in Nederland in te zetten op de Nederlandse zuinigheid met een grote pagina-advertentie in het FD met de kreet Ich bin wie du. Ook wij zijn zuinig.

Flatex review: de feiten op een rijtje

2006: Oprichting van het online broker merk “flatex” als onderdeel van flatex Bank
2018: 230.000 klanten, > 7,7 mln transacties met een volume van meer dan 7,5 miljard Euro.
2019: Ca. 500 medewerkers verdeeld over 9 locaties in Duitsland en Oostenrijk. Marktleider in Oostenrijk en 25% marktaandeel in Duitsland. En vanaf nu ook in Nederland te vinden.

De USP’s van de duitse broker Flatex

– geen transactie- en orderkosten
– geen account- en depotkosten
– OTC- handel vanaf € 0,00 per order
– Handel met premium partners vanaf € 0,00
– ETF en fondsen vanaf € 0,00

Flatex review: voor wie?

Flatex, spreek uit fle-tex biedt sinds juni 2019 gratis beleggen aan. Nederlandse beleggers betalen geen transactiekosten of service fee. Hoe kunnen zij dit doen? Het verdienmodel zit namelijk aan de achterkant. Koop je een beleggingsfonds via Flatex? Dan is het mogelijk dat Flatex zowel aan de transactie, als aan de bewaring van het fonds verdient. In Nederland is zo’n verdienmodel sinds 2014 verboden, omdat dit ertoe leidde dat financiële instellingen en adviseurs gemotiveerd werden om de duurste producten te verkopen.

Flatex lijkt minder geschikt voor beginners of fondsbeleggers. Het verdienmodel van Flatex zit namelijk in provisies en het doorverkopen van transacties. Dit kan leiden tot hogere indirecte kosten die voor een beginner lastig te overzien zijn, zoals spread- en fondskosten. Heb je een buy & hold strategie dan is Flatex zeker de moeite waard en kun je flink besparen.

Bekijk aanbieding

Flatex review: conclusie

Beleggen via Flatex vraagt om extra alertheid:
1. Handel alleen tijdens openingstijden van de referentiebeurs
2. Gebruik altijd een limiet
2. Gebruik geen stop orders

Indien je alert bent, kun je tegen zeer gunstige tarieven handelen via Flatex.