Investeren in vastgoedcertificaten

vastgoedcertificaat

Een vastgoedcertificaat is een aandeel dat je op de beurs kunt aan- en verkopen. Bij een vastgoedcertificaat investeer je in een bepaald project. Dit kan bijvoorbeeld een winkelcentrum zijn maar Nederlandse woningen zijn ook populair, zoals Woonkapitaal vastgoed. Beleg met de zekerheid met als onderpand Nederlandse woningen. Start met een instap rendement van 6%. Zowel voor de gevorderde als de startende belegger is dit een goede stap op weg naar meer rendement op je investering. Zoals je merkt kun je dankzij vastgoedcertificaten met een beperkt bedrag toch investeren in aantrekkelijk vastgoed. Of investeer in modulaire seniorenwoningen met een rente van 8%.

Risico’s vastgoedcertificaten

Er zijn risico’s aan verbonden aangezien een vastgoedcertificaat doorgaans een belegging is in één project. Zodoende doe je er verstandig aan om je geld te spreiden in meerdere certificaten of beleggingsproducten. Als een winkelcentrum niet populair wordt of de huurcontracten tegenvallen. Als de kosten te hoog oplopen vertaalt zich dit naar een lagere koers voor het certificaat.

Verhandelbaarheid vastgoedcertificaten

De verhandelbaarheid is niet zo groot als bij een gewoon aandeel. Dit betekent dat je niet op elk moment je stukken kunt verhandelen omdat er simpelweg geen koper is. Soms kan het zijn dat je hierdoor een paar dagen geduld moet hebben. Maar in vergelijking met een directe belegging in vastgoed is de liquiditeit van een vastgoedcertificaat hoger en is verkopen makkelijker.

Hoe koop ik een vastgoedcertificaat

Om een vastgoedcertificaat te kunnen kopen moet je kunnen handelen op de beurs. Je kunt het beste een rekening openen via een broker. Er zijn in Nederland tal van online brokers die vaak goedkopere tarieven hanteren dan je huisbank. Enkele scherpe aanbieders zijn Mexem en DEGIRO.

Vergelijk brokers voor aandelen