Freedom24 Review voor 2023

Hallo mede-investeerder! We zullen Freedom24 beoordelen om je te helpen erachter te komen of dit het juiste investeringsplatform voor jou is! In dit artikel onze Freedom24 Review voor 2023.

Over Freedom24

Opgericht in 2008 heeft Freedom 24, de officiële bedrijfsnaam van Freedom24, al aan zijn 400.000+ wereldwijde klanten deelname aangeboden in 250+ aandelen van nieuwe bedrijven tegen IPO prijs , waaronder ook 40.000+ handelsaandelen, 1.500+ ETF’s, 1.000+ Amerikaanse aandelenopties en 147.000+ obligaties op de grootste beurzen in Europa, Azië en de VS.

freedom24 review_2023_website
Freedom24 Review 2023: De website van handelsplatform Freedom24

Het online portaal Freedom24.com is een project van Freedom Finance Europe Ltd., de Europese dochteronderneming van de publieke holding Freedom Holding Corp. De Freedom Holding Corporation heeft een marktkapitalisatie van ongeveer $ 4 miljard, meer dan 100 kantoren wereldwijd en meer dan 2000 werknemers op de loonlijst.

De aangeboden diensten omvatten traditionele broker services zoals aandelen, ETF’s, obligaties en opties plus de exclusieve functie om aandelen te kopen van nieuwe bedrijven tegen de IPO prijs. In het verleden waren institutionele beleggers de particuliere beleggers (mensen zoals jij en ik) altijd een stap voor omdat ze deelnamen aan beursintroducties voordat ze naar de markt gingen. Freedom24 probeert deze investeringsmogelijkheden voor iedereen te democratiseren!

Om te beginnen met handelen, kunnen klanten één van de verschillende serviceplannen kiezen in EUR (“Smart”, “fix” en “Super”) en USD (“All inclusive”) die passen bij hun handelsstijl en doelen. Elk van de plannen biedt verschillende opties om de handelskosten te verlagen. ongeacht het gekozen tarief biedt Freedom24 de laagste prijs in Europa voor de Amerikaanse aandelenopties – slechts 0,65 $ per contract.

Na de registratie kunnen nieuwe gebruikers profiteren van het gratis Promo-plan, waarmee ze de eerste 30 dagen gratis kunnen handelen. het Promo-plan omvat ook een gratis sms-service en nul commissie voor het opwaarderen van de rekening met de bankkaart. Later, nadat de promotieperiode is verlopen, hebben de bankkaartstortingen een commissie van 2,5%. Een bankoverschrijving is altijd gratis.

Een handig hulpmiddel voor beginnende (en ervaren) handelaren is ook de Beleggingsideeën-blog van de bekroonde Freedom Finance-effectenanalisten, die actuele aanbevelingen en financiële prognoses bevat.

beleggingsideeën freedom24 review
Freedom24 Review – Beleggingsideeën

Op het gebied van veiligheid moet Freedom24 rapporteren aan verschillende entiteiten via haar deelnemingen en dochterondernemingen: Securities and Exchange Commission (SEC) in de VS, de Cyprus Securities and Exchange Commission (CySEC) in Cyprus en de Federal Financial Supervisory Authority (BaFin) in Europa.

De broker voldoet volledig aan de MiFID II, een regelgevend kader dat het hoogst mogelijke beschermingsniveau voor beleggers garandeert. Freedom Finance is lid van Euroclear en AFME (Association for Financial Markets in Europe), en geclassificeerd als A (zeer laag risico) door kredietbeoordelaar Creditsafe.

De klantenservice van Freedom24 staat klaar om nieuwe handelaren te helpen met hun vragen en verzoeken om advies over investeringen op specifieke gebieden. De klantenservice is bereikbaar via telefoon, beveiligde e-mail, live supportchat en toepassingen voor sociale berichten.

Account openen

Je kunt binnen enkele minuten een Freedom24-account openen (2-15 minuten voor validatie) nadat je jouw persoonlijke gegevens hebt ingevoerd plus het verstrekken van 2 foto’s van documenten, waaruit je identiteit en verblijfsadres blijkt. De demo-terminal, waarmee je de functionaliteit van het platform kunt testen, is beschikbaar na de eerste stap van registratie.

Dit zijn de stappen die nodig zijn om een account te openen:

  1. Aanmelden met emailadres, telefoonnummer en wachtwoord;
  2. Vul uw fiscale woonplaats in;
  3. Onderteken de overeenkomst;
  4. Upload 2 foto’s van documenten, waaruit je identiteit en verblijfsadres blijkt
Freedom24 review_account-openen 2022
Freedom24 Review – account openen

Freedom24 heeft geen minimum stortingsbedrag voor de handel in aandelen, ETF’s, obligaties en opties.
Om de aanvraag voor het kopen van de nieuwe aandelen tegen de IPO-prijs in te dienen, heb je echter een minimaal investeringsbedrag van $ 2.000 nodig. Als de aanvraag voor het kopen van nieuwe aandelen tegen de IPO-prijs gedeeltelijk wordt uitgevoerd, worden de ongebruikte fondsen onmiddellijk na de IPO teruggestort op het handelssaldo van de klant.

Freedom24 Review stortingsmogelijkheden
Freedom24 Review – stortingsmogelijkheden

Er zijn twee verschillende stortingsmethoden beschikbaar voor klanten: Creditcard of Bankoverschrijving. Creditcardtegoeden verschijnen onmiddellijk op je account. Een bankoverschrijving duurt meestal maximaal 3 werkdagen. Er is helaas nog geen iDeal mogelijkheid voor Nederlandse handelaren maar daar wordt aan gewerkt.

Handelsplatform

Als je via Freedom24 wilt beleggen, heb je twee opties: webversie of via de mobiele app. Beschikbaar voor iOS, Android and Huawei. Beide handelsplatforms zijn geschikt voor het uitvoeren van transacties. Ze zijn goed ontworpen en intuïtief.

Beginnend met de webversie, zie je na het inloggen een duidelijk overzicht van je account:

Freedom24 review handelsplatform
Freedom24 Review – handelsplatform

Dit overzicht is voor de meeste beleggers voldoende (de informatie wordt op een eenvoudige manier weergegeven). Van daaruit heb je toegang tot verschillende functies, zoals de “Beleggingsideeën”, “Nieuws” en, belangrijker nog, de “Web-Terminal”.

freedom24 review_nieuws
Freedom24 Review – Nieuws

Producten en markten

Freedom24 biedt duizenden handelsinstrumenten, waaronder aandelen, ETF’s, obligaties, futures en opties op grote Amerikaanse, Aziatische en Europese beurzen (NASDAQ, NYSE, CME, HKEX, LSE, Deutsche Börse). Van groei- tot waardeaandelen. Je hebt veel variatie in investeringen om uit te kiezen.

Het exclusieve kenmerk van Freedom24 is om aandelen van nieuwe bedrijven (die onlangs naar de beurs gingen) aan te bieden tegen de IPO-prijs (voorheen alleen toegankelijk voor institutionele beleggers). De Freedom 24-analisten bestuderen zorgvuldig de bedrijfsindicatoren en de marktomgeving om de meest veelbelovende aanbiedingen aan haar klanten voor te stellen. Deze aandelen kunnen gekocht worden tegen een initiële prijs. Vervolgens kunnen ze weer verkocht worden tegen de marktprijs na een blokkeringsperiode van 93 dagen.

freedom24 toekomstige IPO
Freedom24 Review – toekomstige IPO’s

Je kunt de komende IPO’s (en eerdere IPO’s) gemakkelijk zien om toegang te krijgen tot het trackrecord van Freedom24. Van de 260+ IPO’s die analisten van Freedom Finance sinds 2012 hebben aanbevolen, bedroeg de gemiddelde prijsgroei tijdens de lock-up 58% (per 29.06.2022). De resultaten waren spectaculair, maar onthoud altijd dat beleggingsresultaten uit het verleden geen garantie bieden voor toekomstig rendement.

Doorgaans is er veel vraag naar het inschrijven op beursintroducties. Vaker wel dan niet krijgen beleggers niet het totale aantal aandelen dat ze hoopten te kopen. De manier om het aantal aan jouw toegewezen aandelen te vergroten, is door je rating te verbeteren. Dit doe je door:

  • Bouw een portefeuille van liquide activa op (IPO geprijsde aandelen worden niet als liquide beschouwd tijdens de lock-up periode)
  • Doe vaker transacties (aandelen kopen/verkopen, marge gebruiken, beleggen in opties)
  • Dien verzoek in voor het kopen van nieuwe aandelen tegen de IPO-prijs

De beoordelingsscore varieert van 1 tot 5. Je kunt je beoordeling bekijken voordat je een aanvraag doet voor nieuwe aandelen tegen IPO prijs. Wanneer je inlogt op jouw account (ga naar het gedeelte “Orders” en ga naar Handelsorders > IPO-handel) of via de Freedom24 mobiele app.

Freedom24 review USD spaarrekening
Freedom24 Review – USD Spaarrekening

Naast het bovenstaande hebben alle Freedom24-klanten D-accounts – USD-spaarrekeningen van 3% per jaar, wat hoger is dan de meeste Europese spaarrekeningen. Met een paar klikken kunnen klanten het geld direct overboeken van de handelsrekening naar de spaarrekening en omgekeerd. Dit kan gezien worden als een passieve investering! De rente wordt dagelijks opgebouwd als het saldo van de D-rekening 120$ of meer is (er is geen bovengrens). Aangezien Amerikaanse aandelen altijd in USD worden verhandeld op het Freeedom24-platform, is het handig om rente te krijgen op de ongebruikte fondsen tijdens de investeringspauzes.

Freedom24 Voordelen

✓ Geen kosten voor de eerste 30 dagen

✓ Toegang tot nieuwe aandelen tegen IPO prijs

✓ USD spaarrekening tegen 3% per jaar

✓ Deelname vanaf $ 2.000 voor deelname aan IPO geprijsde aandelen

✓ Lage commissies op aandelen en ETF-handel

Conclusie: Freedom24 Review

We raden Freedom24 aan voor mensen die op zoek zijn naar toegang tot nieuwe aandelen tegen IPO prijs. (voorheen alleen beschikbaar voor institutionele beleggers) en een lage commissie op aandelen- en ETF-handel. Aan de andere kant vereist het een minimum van $ 2.000 voor deelname aan IPO geprijsde aandelen. Het niet-gebruikte geld (indien de aanvraag gedeeltelijk is voldaan) wordt onmiddellijk teruggestort op het saldo op de beleggingsrekening van de klant.

Disclaimer: Beleggen kent risico’s. Je kunt je inleg (deels) verliezen. Investeren in IPO geprijsde aandelen kan aanvullende beperkingen met zich meebrengen.