DEGIRO Review 2023: onze ervaringen met beleggen bij DEGIRO

DEGIRO_zelf-beleggen_beleggenvergelijken.com

Dit is de DEGIRO review waarin wij onze ervaringen delen. Dit keer de online broker DEGIRO uit Amsterdam met beleggen tegen ongekend lage tarieven.

Over DEGIRO

In 2013 lanceerde DEGIRO haar online broker in Nederland en sindsdien is het platform uitgerold over 18 Europese landen. Dit heeft ervoor gezorgd dat beleggers in deze landen kunnen profiteren van de zeer concurrerende tarievenstructuur. Hierdoor is DEGIRO in korte tijd uitgegroeid tot een van de grootste brokers van Europa.

In 2018 behaalde DEGIRO 400.000 klanten die kunnen profiteren van lage commissies en toegang tot wereldwijde markten. Dankzij deze klanten heeft DEGIRO internationaal meer dan 50 broker awards gewonnen, waaronder de Best Broker en Best Mobile App Award, uitgereikt door de Financial Times & Investors Chronicle. In 2019 wonnen ze de CASHCOW AWARDS voor beste broker van Nederland.

In 2020 werd DEGIRO verkocht aan de Duitse online broker Flatex voor 250 miljoen euro. In 2020 beoordeelde Financial Times DEGIRO als Best beoordeelde beleggingsplatform. Begin 2021 fuseerde DeGiro B.V. met flatexDEGIRO Bank AG, waardoor de grootste online execution-only broker in Europa met een eigen bankvergunning ontstond. Inmiddels beleggen er in 2022 meer dan 2 miljoen klanten bij DEGIRO.

DEGIRO review en ervaringen
De website van DEGIRO waar je een beleggingsrekening kunt openen

DEGIRO Review en ervaringen (aandachtspunten)

Beleggen tegen lage tarieven

Bij DEGIRO beleg je tegen lage tarieven. Ze bieden de mogelijkheden & tarieven van professionele partijen, ook voor particuliere beleggers. Zo is beleggen toegankelijk voor iedereen. Bekijk hieronder een kostenoverzicht.

DEGIRO review kostenoverzicht
DEGIRO Review: Kostenoverzicht

Zo beleg al voor €0,50 per order in Amerikaanse aandelen en €2,50 op aandelen via Euronext Amsterdam.

Gratis beleggen in 200 populaire ETF’s

Bovendien beleg je gratis in de kernselectie ETF’s bij DEGIRO. Dit zijn zogeheten index trackers. Beleg wereldwijd zonder transactiekosten in 200 zorgvuldig geselecteerde ETF’s. Diversificatie van je beleggingen is de sleutel tot een gezonde portefeuille. Daarom biedt DEGIRO een breed scala aan zorgvuldig geselecteerde Exchange Traded Funds (ETF’s) aan waarin je kunt beleggen zonder transactiekosten. Hiermee maken ze het jou zo makkelijk mogelijk om de portefeuille te diversifiëren.

De top-3 ETF’s die door klanten in 2021 het meest verhandeld werden zijn van Vanguard of van iShares:

  1. Vanguard FTSE All-World UCITS ETF USD Dis
    IE00B3RBWM25
  2. Vanguard S&P 500 UCITS ETF USD
    IE00B3XXRP09
  3. iShares Core MSCI World UCITS ETF USD (Acc)
    IE00B4L5Y983

Lees meer in detail op de website van DEGIRO.

Platform

Het platform is gemaakt voor elk type belegger en combineert een gebruiksvriendelijk platform met ruime mogelijkheden. Na onze review en ervaringen zijn wij van mening dat het platform van DEGIRO het meeste gebruiksvriendelijk is van alle brokers in Nederland. Verder is het ook een compleet systeem. Je kunt beleggen over de hele wereld, bekijk de bied-laat spreiding van Euronext tot op tien niveaus en kies uit verschillende ordertypes voor je transacties.

DEGIRO review en ervaringen

Persoonlijk wordt het platform ook door het creëeren van eigen favorietenlijstjes, nieuwsberichten over jouw portefeuille en inspiratie tips voor nieuwe beleggingskansen.

Service

De klantenservice van DEGIRO is goed. Er was wel enige vertraging in het beantwoorden door de vele nieuwe aanmeldingen de afgelopen tijd. Maar dit is inmiddels verholpen. Krijg direct antwoord via veelvoorkomende vragen en het kenniscentrum. Staat je antwoord daar niet bij kun je een mailtje sturen via klanten@degiro.nl.

Heb je een dringende vraag die niet kan wachten? Je kunt dan de servicedesk en orderdesk bereiken op werkdagen tussen 08:00 en 17:00 via 020 535 34 96 (Nederlands, lokaal tarief)

DEGIRO is gevestigd in de Rembrandt Toren – 9e verdieping, 1096 HA Amsterdam , Nederland.

Veiligheid

DEGIRO zorgt ervoor dat al je beleggingen veilig worden bewaard. Mocht er iets gebeuren met DEGIRO, dan worden jouw beleggingen niet behandeld als verhaalbare activa voor de schuldeisers van DEGIRO.

Bij problemen is de beleggingscompensatie van toepassing. Deze reikt tot maximaal 20.000 euro.

Niet-belegd geld kun je aanhouden op een bankrekening bij FlatexDeGiro Bank. Hiervoor geldt een Duitse bankvergunning en de bijhorende depositogarantie van 100.000 euro.

Awards

DEGIRO heeft 86 internationale awards gewonnen.

DEGIRO review awards

Voordelen

✓ Toegang tot meer dan 50 beurzen

✓ Zelf beleggen in Europa en wereldwijd

✓ Ongekend lage tarieven

✓ 200 populaire ETF’s gratis (kernselectie)

✓ Veilig en vertrouwd

Conclusie: DEGIRO Review en ervaringen

DEGIRO is één van de betere brokers voor beginnende beleggers. Doordat je gratis gebruik kunt maken van de kernselectie ETF’s kun je tegen de allerlaagste kosten beginnen met beleggen. Ben je op zoek naar een goedkope en betrouwbare broker, doe je weinig transacties, beleg je passief en het liefst in ETF’s? Meld je dan aan voor een gratis handelsaccount bij DEGIRO.

DEGIRO beleggingsrekening openen

Het openen van een rekening is snel en volledig online. Start vandaag nog met wereldwijd beleggen tegen ongekend lage tarieven. Nu tijdelijk met €100,- transactietegoed.

Disclaimer: Beleggen kent risico’s. Je kunt je inleg (deels) verliezen