Flatex stopt met gratis beleggen

flatex stopt met gratis beleggen_beleggenvergelijken_com

Gratis beleggen bij Flatex is voorbij. Vorig jaar zomer kwam Flatex als prijsstunter naar Nederland en ging de concurrentie aan met banken en brokers als de DEGIRO en Binck.

Flatex stopt met gratis beleggen

Flatex, spreek uit fle-tex bood sinds juni 2019 gratis beleggen aan. Nederlandse beleggers betaalde geen transactiekosten of service fee. Zij konden dit doen omdat het verdienmodel aan de achterkant te vinden was. Kocht je een beleggingsfonds via Flatex? Dan was het mogelijk dat Flatex zowel aan de transactie, als aan de bewaring van het fonds verdiende. In Nederland is zo’n verdienmodel sinds 2014 verboden, omdat dit ertoe leidde dat financiële instellingen en adviseurs gemotiveerd werden om de duurste producten te verkopen. Onlangs namen ze DEGIRO over voor een slordige 250 miljoen euro. Het lijkt in zeker zin op een strategische zet. Naar alle verwachting zullen de klanten van Flatex overgezet worden naar DEGIRO. De overname door Flatex op de GIRO levert beide partijen een klantenbase van 1 miljoen gebruikers op. Flatex stopt nu met gratis beleggen vanaf 1 juni.

Verhoging transactiekosten Flatex

De verhoging van de transactiekosten gaan in per 1 juni. Hierdoor zijn ze niet langer meer de goedkoopste broker op de Nederlandse markt. Flatex rekent volgens de nieuwe voorwaarden vanaf 1 juni €3,90 voor de transacties die beleggers doen in aandelen, obligaties, trackers of etf’s, turbo’s, cfd’s en de beleggingsfondsen die er aangeboden worden.

Bekijk de goedkoopste beleggingsrekening