CORUM vastgoedfondsen review NL: Beleggen in vastgoed (2023)

CORUM vastgoedfondsen review

CORUM Asset Management is opgericht in 2011 en heeft vestigingen in Parijs (het hoofdkantoor), Amsterdam, Wenen, Londen, Dublin, Lissabon, Genève en Singapore. Met ruim 3 miljard euro aan activa onder beheer is CORUM in 10 jaar tijd uitgegroeid tot een van de marktleiders op het gebied van investeringsoplossingen. In dit artikel onze CORUM vastgoedfondsen review.

CORUM vastgoedfondsen review en aandachtspunten

Momenteel biedt CORUM twee vastgoedfondsen in Nederland aan, CORUM Origin en CORUM XL. De CORUM fondsen zijn SCPI’s (Société Civile de Placement Immobilier). De fondsen investeren in de sectoren kantoren, winkels, industrie, hotels, logistiek en gezondheidszorg, verspreid over zestien landen wereldwijd. CORUM won in Frankrijk met zijn fondsen de afgelopen drie jaar de prestigieuze Le Particulier Award; CORUM Origin werd uitgeroepen tot beste vastgoedfonds, CORUM XL tot meest veelbelovende vastgoedfonds van 2019.

CORUM vastgoedfondsen review
De website van CORUM vastgoedfondsen NL

CORUM onderscheidt zich op een drietal zaken van andere spelers in de markt: Het potentiële dividend wordt maandelijks uitbetaald, het verworven dividend kan eenvoudig herbelegd worden en vanaf 50 euro per maand kan er periodiek geïnvesteerd worden (indien er tenminste één aandeel wordt afgenomen). Hiermee kan er in eigen tempo een vastgoedportefeuille opgebouwd worden. Ongeacht welk fonds. Een unicum in de branche.

CORUM Origin heeft een direct rendement doelstelling van 7,03% (niet gegarandeerd). Bij CORUM XL wordt opzoek gegaan naar gedegen vastgoed wereldwijd, met uitzondering van Frankrijk, welke op termijn sneller meer waard wordt. Het indirecte rendement kan hierdoor hoger zijn. CORUM XL heeft een direct rendementsdoel van 5,84% en een effectief rendementsdoelstelling over 10 jaar van 10% (niet gegarandeerd). Kortom CORUM Origin focust op een hoger potentieel maandelijks dividend en CORUM XL streeft daarnaast naar een waardevermeerdering van de portefeuille.

Hoe werkt het?

Hoe werkt het CORUM Vastgoedfondsen

Voordelen CORUM vastgoedfondsen

  • Beleggen in vastgoed, zonder zelf vastgoed aan te kopen en te beheren
  • Maandelijkse potentiële dividenduitkering wat voort komt uit de huuropbrengsten
  • Potentieel maandelijks dividend herinvesteren
  • Maandelijks beleggen vanaf €50 (vanaf één aandeel)
  • Keuze uit 2 vastgoedfondsen (Origin en XL)
  • Rendementen behaald in 2022: 6,88% en 5,89%
  • Investeren vanaf 195 euro in CORUM XL

Waarom beleggen in CORUM vastgoedfondsen?

CORUM investeert gediversifieerd; in 6 verschillende sectoren, verspreid over 16 landen en 4 valuta wereldwijd. Daarnaast streven ze er altijd naar om de marktbewegingen om te zetten in een groei van het rendement. De internationale spreiding zorgt er samen met de bovengemiddelde fysieke en financiële bezettingsgraad van de activa voor dat de risico’s gespreid worden. Zo onderscheiden ze zich van andere spelers in de markt.

Meer informatie opvragen

Wil je meer informatie opvragen over gediversifieerd beleggen in vastgoedfondsen via CORUM? Doe dat dan via deze link.

Disclaimer: Beleggen kent risico’s. Je kunt je inleg verliezen.