InDelta Indexbeleggen review en ervaringen (2021)

InDelta is een handelsnaam van FundShare Fund Management B.V. FundShare is een fondsbeheerder opgericht in 2006. Per 1 oktober heeft FundShare de InDelta indexfondsen overgenomen van Robein Vermogensopbouw. Bij de fondsen van InDelta staan transparante kostenstructuur en klantbelang centraal.

FundShare is een fondsbeheerder met al meer dan 14 jaar ervaring en een belegd vermogen van meer dan 400 miljoen euro. FundShare en InDelta staan onder toezicht van de AFM en DNB. In dit artikel onze InDelta Indexbeleggen review en ervaringen.

InDelta Indexbeleggen

InDelta is een fondsbeheerder gespecialiseerd in indexfondsen. Indexbeleggen is een passieve manier van beleggen. Met indexbeleggen kunnen klanten beleggen in zogeheten indexfondsen. Dit zijn beleggingsfondsen waarbij de fondsbeheerder (InDelta) een passief beleggingsbeleid hanteert en een bepaalde beursindex volgt.

Voordelen van Index beleggen met indexfondsen:

 1. Brede spreiding
 2. Lage kosten
 3. Lange termijn strategie

De indexfondsen van InDelta

InDelta heeft 9 indexfondsen samengesteld die gezamelijk het leeuwendeel van het beleggingsuniversum vertegenwoordigen. Zo kunnen klanten een specifieke beleggingscategorie, regio of financiële markt volgen. Deze fondsen zijn samengesteld uit 50 aandelen die elk 2% van het fonds vertegenwoordigen.

Een aantal voorbeelden:

 • InDelta Private Equity Indexfonds
 • InDelta Vastgoed Indexfonds
 • InDelta Staatsobligatie Indexfonds
 • InDelta Noord Amerika Indexfonds

Bij InDelta kunnen klanten eenvoudig zelf accenten aangeven binnen hun portefeuille of kiezen voor 1 van de 3 door InDelta samengestelde beleggingsportefeuilles: Offensief, Neutraal of Defensief. Voor meer informatie in de portefeuilles bekijk de website van InDelta.

InDelta indexbeleggen review en ervaringen_portefeuille

Alternatief is er ook InDelta Beheer (vermogensbeheer), om het indexbeleggen volledig door de professionele adviseurs van InDelta uit te laten voeren.

Rendement

Bekijk hieronder de huidige koersen van de 9 verschillende indexfondsen. Vooral het InDelta Nederland Indexfonds geeft mooie resultaten.

Koersen InDelta: peildatum Juni. Bekijk voor de actuele koersen de website.

Waarom indexbeleggen?

Beurzen zijn niet te voorspellen. Met indexbeleggen laat je jouw beleggingsbeleid niet regeren door onrust op de financiële markten. Met het passieve karakter van indexbeleggen bouw je juist in rust gespreid vermogen op voor de lange termijn. Beroemde beleggers als Warren Buffet zweren bij deze methode van beleggen. Je hoeft niet direct veel geld te beleggen in indexfondsen. Buffet beveelt eigenlijk het tegenovergestelde aan: “Beleg liever kleine bedragen langzaam gedurende een lange periode”.

InDelta Kindrekening

InDelta maakt indexbeleggen toegankelijk voor iedereen, dus ook voor kinderen. Als ouders 10 jaar lang voor hun kind in een indexfonds inleggen zullen zij volgens Buffet het beter doen dan 90% van de beleggers. Sterker nog, volgens Buffet kan door periodiek in indexfondsen te beleggen, een belegger die nergens van weet het zelfs beter doen dan de meeste beleggingsprofessionals. Een beter voorbeeld aan je kind kun je dus niet geven. Maar begin wel vandaag. Want alleen dan kun je met indexbeleggen het achtste wereldwonder aan je eigen kleine wonder geven.

Kosten van InDelta

Kosten hebben een grote invloed op het rendement. Hoe hoger de kosten, hoe lager het rendement is, zeker op de lange termijn. De kosten bij InDelta zijn laag. Klanten kunnen op ieder moment gratis investeren, onttrekken of de samenstelling van hun portefeuille veranderen. InDelta wil indexbeleggen toegankelijk maken voor iedereen, dus investeren kan al vanaf 1 euro!

 • Beheerkosten: 0,5% per jaar over uw vermogen
 • Overige kosten: 0,07% per jaar (transactiekosten, fiscale advisering)
 • Geen aan- en verkoopkosten

*Als klanten kiezen voor InDelta vermogensbeheer, wordt er 0,3% extra vermogensbeheerkosten per kwartaal gerekend.

Veiligheid

Veilig vermogen opbouwen gaat verder dan een verantwoord beleggingsproduct maken. Lees hieronder hoe InDelta ervoor zorgt dat indexbeleggen veilig is en verantwoord.

Veilige structuur indexfondsen

De unieke indexfondsen van InDelta maken gebruik van alle goede en veilige beginselen van indexbeleggen.

 • Gelijk-gewogen spreiding
  De indexfondsen zijn samengesteld op basis van het ‘gelijk-gewogen’ principe. Niet de beurswaarde (ook wel marktkapitalisatie) is bepalend voor de weging, maar ieder effect krijgt dezelfde weging. Namelijk 2%. Hierdoor is er een betere spreiding, minder sector- en bedrijfsspecifiek risico. Je bent nu bovendien minder gevoelig voor hypes of trends.
 • Volledig fysieke replicatie
  Veel indexfondsen zijn samengesteld op basis van zogenaamde swaps of andere derivaten (synthetische replicatie). Wij doen dit niet. Alle effecten kopen zij daadwerkelijk aan (fysieke replicatie). Dit is veel veiliger.
 • Geen instrumenten uitlenen
  Wanneer er sprake is van fysieke replicatie, dan is er een mogelijkheid om de effecten ‘uit te lenen’ aan een tegenpartij tegen een vergoeding. Hierdoor ontstaat een risico: is de tegenpartij in staat de effecten terug te geven binnen de afgesproken periode? Wij lenen jouw aandelen en obligaties niet uit.
 • Geen ingewikkelde constructies
  Geen gedoe met hefbomen, derivaten, hedges, short posities of andere constructies. Dit is allemaal ingewikkeld en een onnodig risico voor jou. InDelta houdt het simpel.

Veiligheid door vermogensscheiding

Op basis van wettelijke eisen vindt de bewaring van jouw vermogen plaats door een aparte stichting: Stichting Juridisch Eigendom InDelta. De stichting is juridisch eigenaar van alle bank- en beleggingsrekeningen van de indexfondsen. Op die manier is er een scheiding tussen de bedrijfsactiviteiten van InDelta en jouw vermogen. Mocht er iets met InDelta gebeuren dan is je vermogen veilig. Stortingen maak je dus ook over naar een bankrekening op naam van de stichting.

Veiligheid door toezicht

InDelta staat dagelijks onder toezicht van een bewaarder (Caceis), een accountant (Mazars) en natuurlijk de Autoriteit Financiële Markten (AFM) en De Nederlandsche Bank (DNB).

Voordelen InDelta Indexbeleggen

Uitzonderlijk lage en transparante tarieven

Wereldwijd gespreid beleggen in gelijk-gewogen indexfondsen

Voor iedereen toegankelijk, inleggen vanaf 1 euro

Automatisch (maandelijks) beleggen voor jouw doel

Eenvoudig en gemakkelijk in gebruik

Veilig

InDelta beleggingsrekening openen

Uit onze InDelta Indexbeleggen review en ervaringen komt naar voren dat dit product geschikt is voor de passieve belegger met een lange termijn horizon. Je bent op zoek naar bovengemiddeld rendement met een brede spreiding en lage kosten. Je kunt maandelijks inleggen via automatische incasso maar ook weer op ieder moment stoppen. Je kunt al starten vanaf €1,-. Houd je paspoort en BSN nummer bij de hand. Ook vragen ze om een recent bankafschrift van de bankrekening waarmee je wilt koppelen. Open nu je rekening en start vandaag nog met indexbeleggen.

Disclaimer: Beleggen kent risico’s. Je kunt je inleg (deels) verliezen.