Centraal Beheer beleggen review en ervaringen (2023)

Je hebt verschillende mogelijkheden bij Centraal Beheer. Zo kun je met gemaksbeleggen kiezen uit 3 verschillende mixfondsen. Om bij hen te beleggen hoef je geen beleggingsexpert te zijn. Maar misschien wil je er toch wat meer over weten. Welke soorten beleggingen zijn er bijvoorbeeld? Welke risico’s loop je? En hoe werkt het? Wij leggen het graag uit. In dit artikel alle ins en outs en onze Centraal Beheer Gemaksbeleggen review en ervaringen.

Beleggen bij Centraal Beheer: Hoe werkt het?

Heb je geld dat je een tijdje opzij kunt zetten? Dan is beleggen misschien iets voor jou. Bij Centraal Beheer hoef je geen beleggingsexpert te zijn. Zij houden de beurs voor je in de gaten. Je begint al met beleggen vanaf € 1,-. Via de app kun je op elk moment bijstorten, opnemen en je rendement bekijken. Je kunt ook maandelijks beleggen via een automatische overboeking naar je beleggingsrekening. Dan hoef je niet na te denken over het juiste instapmoment.

Bij gemaksbeleggen van Centraal Beheer bepaal je zelf welk risico je wil lopen en welke strategie je wil toepassen op de beleggingen die je via Centraal Beheer doet. Verder is het super gemakkelijk, je kiest fondsen die aansluiten op je strategie en de desbetreffende fondsmanager zorgt er voor dat alles belegd wordt.

Ook is het mogelijk om je eigen fondsen uit het beleggingsassortiment te kiezen. Je hebt de keuze uit 8 verschillende beleggingsfondsen.

Beleggen via de handige app van Centraal Beheer

Wil je weten of Centraal Beheer Gemaksbeleggen bij je past? Beantwoord dan de volgende vragen met een ja.

 • Je hebt geld beschikbaar dat je niet direct nodig hebt
 • Je wil geen tijd investeren in beleggen en ook de beurs niet in de gaten houden
 • Sparen vind je niet meer interessant. Je wilt meer rendement over je spaargeld.
 • Je wil ten allen tijden je geld kunnen opnemen terwijl je aan het beleggen bent

Waarom Gemaksbeleggen?

Veel mensen kiezen voor Gemaksbeleggen bij Centraal Beheer, het spaargeld levert momenteel namelijk nog maar weinig op. Als je voldoende ruimte hebt om geld aan de kant te zetten is gemaksbeleggen wel een interessante mogelijkheid. Als je geen zin of tijd hebt om zelf te beleggen kan Centraal Beheer je dus goed op weg helpen. Het doel van Centraal Beheer is om iedereen op een eenvoudige manier toegang te geven tot beleggen. Iedereen kan bij Centraal Beheer terecht om te beginnen met online beleggen. Je kunt snel, veilig, makkelijk en vooral voordelig financiële producten afsluiten zonder dat het je tijd en moeite kost.

Bij Centraal Beheer hebben zij het doel om iedereen eenvoudig te helpen beleggen. Van beginnend investeerder tot meer ervaren hobbyist, iedereen kan bij hen terecht. 

Mixfondsen van Centraal Beheer

Zoals we zojuist hebben besproken kun je bij Centraal Beheer 3 verschillende mixfondsen kiezen. Je hebt de optie om te gaan voor voorzichtig, gemiddeld of ambitieus. Afhankelijk van je keuze wordt er meer of minder winst gemaakt en dat staat in balans met het risico.

Als je gaat beleggen zul je ook wel weten dat over het algemeen de volgende stelregel van kracht is: Hoe meer winst je kunt maken, hoe hoger het risico op verliezen. Zorg er dus voor dat je nooit geld belegd wat je niet kan missen. Om je wat inzicht te geven hebben we een opsomming gemaakt van alle mixfondsen en pakketten van Centraal Beheer beleggen.

Mixfonds voorzichtig

Als je weinig risico wil lopen kies je voor het mixfonds voorzichtig. Op dat moment beleg je namelijk in obligaties en liquiditeiten. Over het algemeen zijn de beurskoersen van obligaties en liquiditeiten minder volatiel in vergelijking met aandelen. Als je kiest voor een Mixfonds voorzichtig belegging kun je je geld beter 2 tot 5 jaar laten vaststaan.

 • Rendement afgelopen 3 jaar: 3,06%
 • Relatief laag risico
 • Vooral obligaties en liquiditeiten
 • Meest geschikt voor 2 tot 5 jaar beleggen
 • Lopende kosten 0,60% per jaar

Mixfonds gemiddeld

Als je kiest voor een belegging met een gemiddeld risico wordt er vooral belegd in bedrijfsobligaties, staatsobligaties en aandelen. Als je voor dit fonds kiest wil je vooral gaan voor vermogensgroei over een lange periode. Je laat dit geld vaak 5 tot 10 jaar staan om groei te behalen.

 • Rendement afgelopen 3 jaar: 4,03%
 • Gemiddeld risico
 • Aandelen en obligaties
 • Meest geschikt voor 5 tot 10 jaar beleggen
 • Lopende kosten 0,60% per jaar

Mixfonds ambitieus

Dit fonds kies je als je bereid bent om wat risico te lopen en als je voor de lange termijn wil beleggen. Als je kiest voor dit mixfonds wordt er vooral belegt in aandelen. Deze strategie is gericht op vermogensgroei over de langere periode, denk dan aan 10 jaar of langer.

 • Rendement afgelopen 3 jaar: 4,98%
 • Relatief hoog risico
 • Vooral aandelen
 • Meest geschikt voor >10 jaar beleggen
 • Lopende kosten 0,60% per jaar

De kosten van gemaksbeleggen

Centraal Beheer rekent lage beleggingskosten. Dat is gunstig voor het beleggingsresultaat. Op de kostenpagina van Centraal Beheer zie je welke kosten er zijn en wanneer je die moet betalen. Je kunt hier ook een berekening maken van de beleggingskosten. 

Risico’s van beleggen

Er zitten natuurlijk wel risico’s aan het gemaksbeleggen. Het kan voorkomen dat je beleggingen niet het gewenste rendement opleveren. Ook kan het zijn dat bepaalde aandelen sterk gekelderd zijn.

Gelukkig zie je op de lange termijn dat de waarde van je portefeuille weer kan toenemen.

Je ziet in deze grafiek de rendementen tot en met 28 februari 2021. De rendementen voor 1 juli 2015 zijn teruggerekend met behulp van een historische simulatie. Rendementen uit het verleden zijn geen garantie voor de toekomst.

Centraal Beheer Gemaksbeleggen Review en ervaringen (aandachtspunten)

Het is positief dat meer partijen zoals Centraal beheer gemaksbeleggen gaan aanbieden, dit draagt bij aan concurrentie en vernieuwing. Beleggen kan al vanaf €1,-. Je kiest zelf welk mixfonds het beste bij je past. Ben je defensief ingesteld ga dan voor mixfonds voorzichtig. Het gemiddelde rendement varieert van tussen de 1 – en 7%. De afgelopen drie jaar behaalde je bij het Mixfonds ambitieus gemiddeld 4,98%. Dit is flink meer dan op je spaarrekening.

Daarnaast is het ook nog is een geautomatiseerde beleggingsrekening met minder dan 1% beheerkosten. Je hebt er dus weinig omkijken naar. Hoe hoger het risico, hoe meer rendement je kunt verwachten.

De ervaringen van gebruikers zijn goed. Centraal Beheer heeft een professioneel platform en de rendementen zijn goed in verhouding tot de kosten.

Conclusie

Het kiezen voor gemaksbeleggen is een uitstekende keuze voor particulieren die wel rendement willen behalen met beleggen maar zelf geen zin of tijd hebben om hier veel tijd aan te besteden. Niet iedere belegger heeft de ambitie om een daghandelaar te worden en constant bezig zijn met de beurs. Centraal Beheer levert een aantal mooie pakketten met scherpe resultaten over de afgelopen jaren. 

Daarnaast hebben ze een goed platform ontwikkeld dat toegankelijk is voor iedereen, zelfs als je geen ervaring hebt met beleggen. Om je een goed beeld te geven van de voordelen van Centraal Beheer hebben we ze nog even opgesomd voor je :

 • De app is erg toegankelijk en werkt snel
 • Je gaat beleggen in maatschappelijk verantwoorde obligaties of aandelen
 • Inleggen kan voor elk gewenst bedrag en vanaf €1,-
 • De kosten zijn laag

Open een beleggingsrekening

Begin met beleggen en ontvang € 65,- bonus Je ontvangt de bonus als je voor het eerst een beleggingsrekening opent en minimaal € 500,- inlegt. Het openen gaat in 3 simpele stappen.

 1. Vul je gegevens in op de website. Je hebt nodig je BSN nummer, een kopie identiteitsbewijs en het nummer van je bankrekening.
 2. Maak 1 cent over. Zo kunnen ze jou verifiëren dat jij daadwerkelijk de rekeninghouder bent.
 3. Je ontvangt een welkomst email.

Disclaimer: Beleggen kent risico’s. Je kunt je inleg (deels) verliezen. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst.