Beleggersvertrouwen hoogst in tien jaar

Beleggen vergelijken_Beleggenvergelijken.com

AEX_Beleggenvergelijken.com

Het beleggersvertrouwen is sinds tien jaar niet zo hoog geweest blijkt uit de beleggersbarometer van ING. De index loopt van 0 (zeer pessimistisch) tot 200 punten (zeer optimitisch) en tikte in mei de 150 punten aan.

Volgens de bank zijn beleggers vooral positief over de kansen op de aandelenbeurs omdat zij de Nederlandse economie de afgelopen drie maanden zagen verbeteren.

Positief sentiment

Ondanks de positieve berichten omtrent het beleggersvertrouwen wordt er volgens ING behouden belegd. Er worden met name aandelen gekocht van bedrijven in sectoren met weinig risico. Toch vind één op de drie beleggers het tijd voor best wat meer risico.

Lange termijn

Steeds meer beleggers laten zich informeren in plaats van dat zij zelf uitzoeken welke aandelen te kopen of te verkopen. Hierbij wordt vaker een duidelijk doel afgestemd. Volgens de bank belegd driekwart op de lange termijn maar zien zij wel een stijging in de eerste drie maanden van dit jaar op korte termijn beleggingen.

Zelfoverschatting

De bank waarschuwt echter voor zelfoverschatting en teveel risico’s nemen. Dit is een grote valkuil voor beleggers. Volgens ING ziet één op de drie beleggers zichzelf als een goede tot uitstekende belegger.

Ook beleggen?

Vertrouwen om te gaan beleggen? Kies uit zelf beleggen voor de actieve belegger, fondsbeleggen voor de lange termijn of vermogensbeheer als je weinig tijd hebt en graag de hulp inschakelt van een expert.

Bron: ING, Nu.nl, bewerking Spaarrentesvergelijken.net

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *