ABN AMRO Zelf Beleggen review en ervaringen

abn amro zelf beleggen review

Beleggen brengt risico’s met zich mee. Als je begint met beleggen is het zaak dat je hier bewust van bent. Zeker in deze roerige tijden op de beurs. Een van de eerste en direct ook een van de belangrijkste beslissingen is welke online broker je kiest. In dit artikel onze ABN AMRO Zelf Beleggen review en ervaringen.

Direct zelf beleggen bij ABN AMRO

ABN AMRO zelf beleggen betekent dat je zelf belegt op de beurs. Je bepaalt zelf hoeveel risico je neemt 24/7 online. Bij ABN AMRO Zelf Beleggen Basis heb je de keuze uit een aansprekend assortiment van aandelen, ETF’s (trackers) en beleggingsfondsen. Je belegt tegen lage kosten en krijgt toegang tot handige tools. Experts delen hun kennis en analyses met je maar geven geen advies. Zo maak je makkelijker beleggingskeuzes.

Om het voor jou overzichtelijk te houden, heeft ABN AMRO een selectie gemaakt. Kies uit meer dan  270 aandelen, bijna 70 ETF’s en ruim 200 beleggingsfondsen, waaronder diverse duurzame fondsen. Er beleggen meer dan 225.000 mensen bij ABN AMRO.

  • Aandelen in Europa en Nood Amerika
  • Beleggingsfondsen Nederland
  • Beleggingsfondsen buitenland
  • Obligaties

ABN AMRO Zelf Beleggen review en ervaringen

ABN AMRO Zelf Beleggen is voor de meer ervaren belegger die zelf keuzes kan maken, zonder advies. Er is wel ondersteuning beschikbaar via nieuws, achtergronden, opinies en analyses. ABN Amro biedt gratis hulp via telefoon, stream of op het bankkantoor. Vind je zelf beleggen te ingewikkeld kijk dan eens naar ABN AMRO Begeleid Beleggen.

Hoe is het platform van ABN AMRO?

Het beleggen verloopt via internetbankieren of de app voor mobiel bankieren. Je dient wel klant te zijn van ABN AMRO. Dus ben je dat nog niet dien je een betaalrekening te openen. Het platform is erg gebruiksvriendelijk en eenvoudig in gebruik.

Via “Mijn Dealingroom”, een speciaal gedeelte van internetbankieren, plaats je orders en volg je eenvoudig de waarde van de portefeuille, die je zelf samenstelt. Wanneer je Mijn Dealingroom voor het eerst
opstart opent de Marktoverzichtpagina. Deze pagina geeft je gelijk een volledig beeld van de AEX, de belangrijkste indices en het laatste nieuws. Door verder omlaag te scrollen zie je de indexsamenstelling van diverse indices.

Marktoverzichtpagina na inloggen via “Mijn Dealingroom”

Handige tools en informatie

Welke beleggingsproducten kun je het beste kopen? En wat doe je bij veranderingen op de beurs? Dat zijn van die lastige keuzes waar je als belegger mee te maken krijgt. ABN AMRO maak het je makkelijker met informatie, kennis en tools. Met de Fondsselector selecteer je eenvoudig beleggingsfondsen en ETF’s. Gebruik handige filters, vergelijk verschillende fondsen met elkaar en ontdek wat bij jou past.

Wat kost zelf beleggen bij ABN AMRO?

De tarieven van ABN AMRO Zelf Beleggen zijn als volgt opgebouwd. De kosten zijn opgebouwd uit servicekosten , transactiekosten en mogelijk valutakosten.

Soort KostenTarief
Transactiekosten per order€5,- + 0,05% over de waarde van de order (binnenland)
€10,- + 0,10% over de waarde order (buitenland)
Beleggingsfondsen: gratis
Service kosten0,2% van de waarde van uw beleggingsportefeuille. Vanaf € 100.000 zijn de servicekosten 0,12%, vanaf € 400.000 zijn de servicekosten 0,06%
Valutakosten EUR<>USD0,365%

We geven hieronder een kostenberekening aan de hand van een voorbeeld.

Stel je houdt €20.000 aan beleggingen aan in ABN AMRO Zelf Beleggen Basis. Je wilt voor €1.000 aandelen kopen op de Amsterdamse beurs. Je kosten bedragen nu €5,50 voor de aankoop van de aandelen en de servicekosten bedragen jaarlijks €40,-. (0,2% over de aandelen portefeuille van €20.000).

Hoe is de klantenservice?

De klantenservice is bereikbaar via telefoon, chat. 24/7 online. Chat met chatbot Anna. Komt ze er niet uit? Dan nemen haar collega’s het gesprek over.Je kunt ook een afspraak laten maken waarna je terug wordt gebeld door een medewerker van ABN AMRO. Voor algemene vragen kijk je voor een antwoord bij de meestgestelde vragen over Beleggen.

Alternatieven voor beleggen bij ABN AMRO

Beleggen bij ABN AMRO is traditioneel duurder dan online brokers. Wil je geld besparen kies dan voor mogelijk betere alternatieven dan ABN AMRO.

  • eToro: Bij eToro handel je gratis. Er worden geen commissies in rekening gebracht. Ook is het mogelijk een gratis demo account te openen
  • DEGIRO: Bij DEGIRO handel je tegen de laagste tarieven op de Nederlandse markt.

ABN AMRO Broker voordelen

lage en transparante tarieven

werkt handig via internetbankieren

Gratis hulp & handige tools

Aansprekend assortiment

Zelf beleggingskeuzes maken

ABN AMRO Zelf Beleggen basis openen

Start vandaag nog met beleggen. Open hier je beleggingsrekening. Succes met beleggen.

Conclusie: ABN AMRO Zelf Beleggen review en ervaringen

ABN AMRO Zelf beleggen is geschikt voor diegene die zelf keuzes kunnen maken en wat meer ervaring hebben met beleggen. Overigens is er wel hulp beschikbaar en verschijnen er regelmatig opinies en analyses van experts. Kies je voor beleggingsfondsen van ABN AMRO betaal je geen transactiekosten. Beleg bij een stevige bank met toezicht van DNB en AFM. Je dient wel een ABN AMRO betaalrekening te openen.

Let op: Beleggen kent risico’s. Je kunt je inleg (deels) verliezen.