ABN AMRO Begeleid Beleggen review en ervaringen (2021)

ABN AMRO Begeleid beleggen ervaringen

Wil je beleggen, maar weet je niet precies waarin en hoe? Met ABN AMRO Begeleid Beleggen wordt je begeleid in de keuze voor je doel, hoelang je wilt beleggen en het risico dat je wilt nemen. In dit artikel onze ABN AMRO Begeleid Beleggen ervaringen en review.

Direct beleggen bij ABN AMRO

ABN AMRO Begeleid Beleggen betekent dat je wordt begeleid. Je kiest wel zelf een doel. Dat kan bijvoorbeeld de studie van je kinderen zijn, of het sneller aflossen van je hypotheek. Maar een mooie reserve voor later of gewoon vermogensgroei kan ook een doel zijn. Je kiest zo een ABN AMRO Profielfonds die beheerd wordt door experts. Je kunt altijd je keuzes aanpassen of stoppen.

ABN AMRO Begeleid Beleggen review en ervaringen

Uit onze review en ervaringen komt naar voren dat Begeleid Beleggen vooral aantrekkelijk is als je een mix van defensieve beleggingen (veelal obligaties/cash) en offensieve beleggingen (aandelen) wilt. De meeste profielen bij ABN Amro begeleid beleggen gaan uit van een mix obligaties en aandelen

Wil je minder offensief beleggen en gaat het je vooral om hands-off zijn, dan kun je begeleid beleggen overwegen.

Kies een profielfonds

Je kunt kiezen uit zes profielfondsen en kiest daarna een bedrag om maandelijks periodiek te beleggen indien gewenst. Ga je voor Profielfonds 6 dan beleg je dus zeer offensief en erg risicovol. Dit fonds bestaat uit alleen maar aandelen. Met Profielfonds 1 laat je alleen beleggen in relatief veilige obligaties en liquiditeiten.

Minimale inleg

Geld inleggen kan eenmalig, periodiek en/of incidenteel, met telkens een minimum van €50. 

Wat levert het op in rendement?

Begeleid Beleggen van ABN AMRO scoorde heel goed bij de rendementsanalyse. Gemeten over een periode van 3, 5 en 7 jaar kwamen ze als beste uit de bus.

* Het onderzochte profiel van ABN AMRO Begeleid Beleggen is wat offensiever dan die van de naaste concurrenten. Dit betekent dat er meer risico wordt genomen om rendement te behalen. Bron: Finner

Wat kost Begeleid Beleggen?

Soorten kostentarief
Beheerkosten0,23 – 0,28% de waarde van je beleggingsportefeuille
Fondskosten0,62 – 0,95%
Overige kosten0,02%

ABN Amro rekent jaarlijks minimaal 0,23% van de portefeuillewaarde aan servicekosten. Aan- en verkoopkosten zitten daarin verwerkt. Daarbovenop komen de kosten van het fonds dat je kiest. Dit bedraagt minimaal 0,62% (Profielfonds 1) en maximaal 0,95% (Profielfonds 6).

Dit fictieve voorbeeldprofiel geeft een indicatie van de kosten van beleggen in één jaar. Het belegd vermogen is € 5.000,-. Er wordt belegd in één profielfonds van ABN AMRO met 12 periodieke transacties per jaar

Voorbeeld kosten

Stel je begint met beleggen met €5.000 en een periodieke inleg per maand. Je ontvangt nu €50,- bonus. Je kiest profielfonds 3 omdat je enig risico wilt nemen, met een jaarlijks kostenpercentage van 0,85%.

Aan het einde van het eerste jaar heb je €54,50 aan kosten betaald waarvan €12 aan beheerskosten. De rest (€42,40) gaat op aan fondskosten.

Conclusie: ABN AMRO Begeleid Beleggen

ABN AMRO Begeleid beleggen is geschikt voor de type belegger die graag begeleid wordt. Je kiest zelf je risicoprofiel en hoeveel je wilt inleggen. Je kunt altijd je keuzes aanpassen of stoppen. Begeleid Beleggen scoort goed op rendement gemeten op een periode van 3,5 en 7 jaar beleggingshorizon.

Wanneer je nu start met periodiek beleggen bij ABN AMRO met minimaal €400,- inleg krijg je €50 voorjaars-bonus. Bekijk actie.

Disclaimer: Beleggen kent risico’s. Je kunt je inleg (deels) verliezen. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst.