CFD Traden

Kies voor CFD Traden. Vergelijk de beste brokers en open een demoaccount of open direct een handelsaccount.

CFD Traden, beste keuze

eToro
Intuïtief, gebruiksvriendelijk platform
Openbare kennisdeling via sociaal handelen
Lage en transparante kosten
Inleg vanaf
€ 50,-
Verder
Plus500
Handel in CFD’s op aandelen en cryptovaluta
Eenvoudig en innovatief
Geen commissies
Inleg vanaf
€ 100,-
Verder
Libertex
Intuïtief, gebruiksvriendelijk platform
Gratis in-app handelssignalen
Eenvoudig te gebruiken
Inleg vanaf
€ 100,-
Verder

Disclaimer: Beleggen kent risico’s. Je kunt je inleg verliezen.

* CFD’s zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico met zich mee van snel oplopende verliezen. 76,4% van de retailbeleggers lijdt verlies op de handel in CFD’s bij Plus500, 67% van de particuliere beleggers verliest geld bij het handelen in CFD’s bij eToro. 83% van de rekeningen van particuliere beleggers verliest geld bij het verhandelen van CFD’s bij Libertex. Het is belangrijk dat je goed begrijpt hoe CFD’s werken en dat je nagaat of je het hoge risico op verlies kunt permitteren.

Wat is CFD traden

CFD-handel wordt gedefinieerd als ‘het kopen en verkopen van CFD’s’, waarbij ‘CFD’ ‘contract for differences’ betekent. CFD’s zijn een afgeleid product omdat ze je in staat stellen te speculeren op financiële markten zoals aandelen, forex, indices en grondstoffen zonder dat je de onderliggende activa in eigendom hoeft te nemen.

In plaats daarvan ga je, wanneer je in een CFD handelt, ermee akkoord om het verschil in prijs van een activum te ruilen vanaf het moment waarop het contract wordt geopend tot het moment waarop het wordt gesloten. Een van de belangrijkste voordelen van CFD-handel is dat je kunt speculeren op prijsbewegingen in beide richtingen, waarbij de winst of het verlies dat je maakt afhankelijk is van de mate waarin je voorspelling correct is.

Short en long CFD-handel uitgelegd

Met CFD-handel kun je speculeren op prijsbewegingen in beide richtingen. Dus hoewel je een traditionele transactie kunt nabootsen die winst maakt als een markt in prijs stijgt, kun je ook een CFD-positie openen die zal profiteren als de onderliggende markt in prijs daalt. Dit wordt verkopen of ‘short gaan’ genoemd, in tegenstelling tot kopen of ‘long gaan’.

Als je bijvoorbeeld denkt dat Tesla-aandelen in prijs zullen dalen, kun je een CFD-aandeel op het bedrijf verkopen. Je ruilt nog steeds het prijsverschil tussen wanneer je positie wordt geopend en wanneer deze wordt gesloten, maar je zult winst maken als de aandelen in prijs dalen en verlies als ze in prijs stijgen.

Bij zowel long- als short-transacties zullen winsten en verliezen worden gerealiseerd zodra de positie is gesloten.

Risico’s CFD handel

CFD’s zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico met zich mee van snel oplopende verliezen. 76,4% van de retailbeleggers lijdt verlies op de handel in CFD’s bij Plus500, 67% van de particuliere beleggers verliest geld bij het handelen in CFD’s bij eToro. 83% van de rekeningen van particuliere beleggers verliest geld bij het verhandelen van CFD’s bij Libertex. Het is belangrijk dat je goed begrijpt hoe CFD’s werken en dat je nagaat of je het hoge risico op verlies kunt permitteren.

Je kunt bij alle bovengenoemde aanbieders een demo account openen om te oefenen met fictief geld. Zo kun je eerst de fijne kneepjes van het vak leren en vervolgens met je teentjes in het water starten. Bij eToro loop je als particuliere belegger (relatief) het minste risico en kun je succesvolle beleggers kopiëren door haar copy traders functie.